27 Haziran - 06 Temmuz 2025 ; Çadır Konaklamalı Etkinlik
"Büyük Kaçkar Transı ; Ovit Geçidi - Aksu Gölleri - Dört Göller - Verçenik Kapılı Göller - Tatos Gölleri - Hacivanak Geçidi - Davalı Geçidi - Deniz Gölü - Olgunlar Yaylası - Döbe Düzü - Naletleme Geçidi - Kavron Yaylası"


27 Haziran - 06 Temmuz 2025 ; Çadır Konaklamalı Etkinlik
"Büyük Kaçkar Transı ;
Ovit Geçidi - Aksu Gölleri - Dört Göller - Verçenik Kapılı Göller - Tatos Gölleri - Davalı Geçidi - Hacivanak Geçidi - Deniz Gölü - Olgunlar Yaylası - Döbe Düzü - Naletleme Geçidi - Kavron Yaylası"



Bu yılın Kaçkarlar Büyük Transında 27 Haziran - 06 Temmuz tarihleri arasında her seferinde olduğu gibi yine büyülü Doğukaradeniz Dağlarında yine her günü ötekinden nefis, baş döndürücü güzelliklerle dolu bir hafta geçireceğiz.
Etkinliğimiz kamp yüklüdür. Türkiye'de yapılabilecek en zor doğada uzun mesafe yürüyüşü aktivitesidir.

UYARI !
yenirota ticari bir amaç ile hareket eden Resmi ya da Gayr-ı Resmi Günübirlik, Paket Turlar düzenleyen Turizm Şirketi değildir. Dağcılık da yapmaz.
Ülkemizin doğal güzelliklerine dair bir farkındalık yaratmanın yanında, kendi yaşamını Güzelleştirmek ve Sağlıklı Kalmak için Doğada Uzun Mesafe Yürüme Sporu Yapmayı canı gönülden seven amatör ruhlu doğa sporcularından oluşmuş bir arkadaş topluluğudur.
Doğada Uzun Mesafe Yürüyüşleri doğada her türlü arazide uzun mesafelerde tempolu yürüyebilme, tırmanma ve inme tecrübesi olan ve kondisyonu çok iyi yürüyüşçüler içindir. Çok Zor bir spordur. Ekipteki herkes bunu bilerek hareket eder.
Bir eğlence, kültür, doğa ve meşhuriyet gezisi, mangal, yeme-içme TURU değildir. TUR organizasyonları ile karıştırılmamalıdır. Şenlikle menlikle festivalle işimiz olmaz.
Her bir rotamız başlangıç saatinden bitiş saatine kadar efor gerektiren, çok ciddi doğa sporları aktivitesi içermektedir.


27 Haziran, Cuma; Toplanma ve Hareket

Otobüsümüz 27 Haziran, Cuma günü 18:00'de hareket edecek.
Samsun yolu üzerinden Çorum, Samsun, Ordu, Trabzon, Of, Rize/İyidere'ye ulaşacağız.


28 Haziran, Cumartesi; İyidere - İkizdere - Ovit Geçidi - Aksu Gölleri - 4 Göller
Saat 07;00 sularında Rize terminalinde ineceğeiz otobüsümüzden.
İspir Minibüsü ile Ovit geçidine hareket edeceğiz.
Ovit yaylasında ineceğiz minibüsten. Sıkı bir kahvaltının ardından yürüyüşümüze geçen sene başladığımız noktadan 2 kilometre yukarıda, Ovit geçidinde Rize, İkizdere - Erzurum, İspir sınırından başlayacağız.
Yayladan itibaren doğu yönüne Aksu Göllerinden gelen dereyi takip ederek önce Aksu göllerine daha sonra da bir aşıt geçerek 4 Göller mevkiine giriş yapacağız. İlk gece kampımızı bu bölgede kuracağız.
Bu günkü yürüyüşümüz yaklaşık 7 kilometre 2460 metreden 3150 metreye çıkış şeklinde olacak.


29 Haziran, Pazar; 4 Göller - Aksu Vadisi - Deli Göl - Mal Gölü - Verçenik
Sabah erken kalkıyoruz. Kahvaltımızın ardından kampımızı toplayarak yola çıkıyoruz. Bugünkü rotamız iki bölüm. Birinci bölüm iniş. İkinci bölüm çıkış.
Dörtgöllerden ayrıldıktan sonra takip edeceğimiz vadi bir müddet sonra yedigöllerden gelen suları taşıyan dere ile birleştikten sonra geçen sene de yürüdüğümüz dağ yoluna düşeceğiz. Yol bizi Yedigöl köyünün üzerindeki Hadıncap yaylasına gelmeden tahta köprüden dereyi geçirecek iki vadinin birleştiği çatakta mola vereceğiz. Molanın ardından kuzeyden gelen Aksu deresini takip ederek vadi boyunca Çerminiman geçidi yönüne yavaş yavaş yükselmeye başlayacağız. Pidasor yaylasına gelmeden solumuzda, Verçeniğin hemen dibindeki Mal ve Deli göllerinden gelen dereyi tekip ederek tırmanmaya başlayacağız. Bu gün kampımızı Verçenik dağının güneyindeki Mal ya da Deli göl kenarında atacağız.


30 Haziran, Pazartesi ; Verçenik, Kapılı Göller - Moçar Gölü - Tatos Geçidi - Tatos Gölü
Sabah erken kalkıyoruz. Kahvaltımızın ardından kampımızı toplayarak yola çıkıyoruz. Rotamızın bugünkü bölümüne Verçenik dağının Güney-Batısındaki aşıtı aşarak Kapılı göller üzerinden önce Moçar gölüne geçeceğiz. Burada biraz dinlendikten sonra Tatos Geçidini aşıp arkasındaki Tatos Göllerinde, iki sene evvel geçtiğimizde görüp de durmadığımız güzel noktada kampımızı kuracağız.


01 Temmuz, Salı; Çiçekli Yayla - Başyayla - Mecavit Gölü
Sabah erken kalkıyoruz. Kahvaltımızın ardından kampımızı toplayıp yeniden yola koyuluyoruz. Bugün yolumuz hem uzun hem de günün ikinci yarısında zorlu bir çıkışımız var. Tatos göllerini terkettiğimizde rahat bir patikadan Çiçekli yaylaya kadar iniş yapacağız. 3000 metreden 2200 metreye inmiş olacağız. Burası üç gün sonra karşılaştığımız ilk medeniyet noktası olacak. Çiçekli yayladan sonra Başyaylaya yayla yolundan 200 metre yükseleceğiz. Sonra eski patikaları takip ederek 2900 rakımlı Hacivanak geçidini aşacağız. Geçidin hen arkasında Hacivanak yaylası bulunuyor. Biz kampımızı sağdaki Micavit gölünde atacağız.


02 Temmuz, Çarşamba; Hacivanak Yaylası - Davalı Geçidi - Davalı Yaylası
Sabah erken kalkıyoruz. Kahvaltımızın ardından kampımızı toplayıp yeniden yola koyuluyoruz. Doğukaradeniz dağlarının kuzey tarafında olduğumuz için rotalarımızda sık sık erimemiş kar geçişleri yapıyoruz. Sabah saat 10'dan itibarın sis bulutu geliyor ve bir müddet siste yürüyoruz. Sonra sis çekiliyor, masmavi gökyüzünün altında yemyeşil görüntüler çıkıyor ortaya. Bu manzara eşliğinde Önce Hacivanak yaylasına ulaşıyoruz. Yayladan sonra Davalı geçidine uzun bir eski ipek yolu patikasını takip ediyoruz. Patika aşıta geldiğinde kar altında kaldığı için tahmini bir rota izleyerek aşıtı arkamıza alip tekrar Erzurum tarafına geçiyoruz. Aşıtta yükselti kaybetmeden solumuzdaki sırtı izleyerek Kavron geçidine kadar yan gidiyoruz. Kampımız Davalı yaylası ile Kavron geçidi arasındaki düzlükte atıyoruz.


03 Temmuz, Perşembe; İsimsiz göl - Deniz Gölü - Dilber Düzü -Hastaf Yaylası - Olgunlar Yaylası
Kaçkar coğrafyasının Erzurum tarafındayız. Bu tarafta sis sabah saatlerinde çadırlırımızın altından altından yayılırken çok güzel manzaralara uyanıyoruz. Keyifli kahvaltımızın ardından kampımızı topluyoruz. Bugün iki küçük ve dik çarşak zemin çıkıp önce isimsiz göle ulaşacağız. Sonra minik bir aşıt daha ve Deniz gölününün tepesindeyiz. Karşımızda karlı kaçkar manzarası. Daha evvel defalarca geldiğimiz Deniz gölünü ve Kaçkar zirvesini birkez daha yakından görmenin keyfi ile Dilber düzünü dik bir iniş yapıyoruz. Dilber düzünde biraz dinlenmenin peşine Olgunlar yaylasına iniyoruz. Artık Artvindeyiz. Bu yayla da rotamızın ikinci medeniyet noktası oluyor. Bu gece kampımızı yayladan biraz yukarılarda atmayı planlıyoruz.

Bir ihtimal dağdaki kar durumu uygun olursa Deniz gölüne kamp atıp Kaçkar Zirve Yapıyoruz.

04 Temmuz, Cuma; Döbe Düzü - Naletleme Geçidi - Karadeniz Gölleri - Kavron Yaylası
Sabah yine erkenden kalkıp keyifli kahvaltımızı yaptıktan sonra kampımızı toplayıp düşüyoruz yollara. Bugün rotamız vadi boyunca çıkış. Önümüzde önce Döbe düzü var. Döbe'den sonra dik bir çıkışla Naletlemenin başına ulaşıyoruz. Naletlemeden itibaren tekrar karadeniz havasını almaya başlıyoruz. Taş patikalar ardasında zikzaklarla Karadeniz gölüne iniyoruz. Sonra kıza bir tırmanışla Büyük deniz gölündeyiz. Biraz molanın ardından oldukça işlek patikaları takip ederek Kavron yaylasına iniyoruz. Artık medeniyetin göbeğindeyiz. Kampımızı Kavronda atıyoruz.


05 Temmuz, Cumartes; Rize Pazar ve Ankara'ya Hareket
Sabah yine erkenden kalkıp keyifli kahvaltımızı yaptıktan sonra kampımızı toplayıp minibüs ile Ayder'e iniyoruz. Ankara otobüsümüz akşam Rize, Pazar'dan saat 17:00 hareket edecek. 06 Temmuz Pazar sabahı Ankara'da olmayı planlıyoruz.


Doğa Yürüyüşlerine Katılmadan Evvel " Dikkat " Başlığı Altındakileri Mutlaka Okuyun.

Not:
Katılımcı Sayısı En Fazla 10 Kişi ile Sınırlıdır.

MALZEMELER ;
- 60 Lt'lik Sırt Çantası
- Çadır, Uyku Tulumu ve Mat
- Bileklikli Yürüyüş Botu,
- Rahat, Bol Pantolon ve Yedeği,
- Polar Sweet,
- Yedek çamaşır ve tişört
- Yağmurluk

- Kahvaltı için;
- üçgen peynir
- paket reçel, bal ya da çikolata.
- zeytin
- bir paket lavaş .

- Her Sabah Kahvaltılarda rehberin yerinde.
- Çay
- Isırgan otlu bıldırcın yumurtası

- Bardak, tabak, çatal
- Kuruyemiş, tok tutacak kuru bisküvi, çikolata , 2 ya da 3 kutu 50 gramlık konserve.
- Suda eriyebilecek toz meyve suyu içecek.

- Akşam yemeklerinde malum yerdeyiz.